tiistai 27. tammikuuta 2015

Kokkinurkkaus: Pätkiskääretorttu

Leivomme ja kokkaamme usein nuorten kanssa Spuken keittiössä. Monesti meiltä kysytään kopioita käytetyistä ohjeista. Saimmekin siitä idean laittaa näitä käyttämiämme ohjeita tänne blogin puolelle. :) Tällä ohjeella olemme tehneet jo useamman kerran suklaapiirakkaa - ja aina se maistuu yhtä hyvälle!




Pätkiskääretorttu


Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta


200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min


Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Varo palamista, sillä se tapahtuu nopeasti! Kumoa kuuma pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.




Pätkistäyte:
1dl kermaa
1 prk rahkaa (200g)
½dl sokeria
5 Pätkistä tai 1 pussi Pätkis Mini Bites (140g)

Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka, sokeri ja murskatut/rouhitut Pätkikset. Levitä täyte pohjalle ja rullaa kääretortuksi. Anna levätä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti