keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kokkinurkkaus: Hyytävän hyvä halloween -piirakka

Leivomme ja kokkaamme usein nuorten kanssa Spuken keittiössä. Monesti meiltä kysytään kopioita käytetyistä ohjeista. Saimmekin siitä idean laittaa näitä käyttämiämme ohjeita tänne blogin puolelle. :) Tällä ohjeella teimme lakritsipiirakkaa Halloweeninä.


Hyytävän hyvä halloween -piirakka (lakritsipiirakka)


Ohjeesta tulee 1 pellillinen

Pohja:
300 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
4 pientä/keskikokoista tai 3 isoa munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
Vinkki: lisää taikinaan lopuksi pussillinen Fazerin Tyrkisk Peber -murskaa -> saat pohjaan vahvemman salmiakin maun.

Lakritsikuorrutus:
13 Kick-patukkaa (tai 250 g Kick-karkkeja)
2 dl kermaa (laktoositon kuohukerma)


Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.
 
Pilko lakritsit kattilaan ja mittaa joukkoon kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä, kunnes karkit ovat sulaneet kerman joukkoon ja jatka tämän jälkeen vielä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoittele hetki. Kaada sitten pohjan päälle. Tasoita leveällä lastalla tai palettiveitsellä. Leikkaa annospaloiksi kuorrutteen jäähdyttyä. Kuorrute jähmettyy vasta jääkaapissa, joten voit siirtää halutessasi pellin kylmään ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti